zondag 17 januari 2010

light statief, een vergelijk...In een eerdere post kunnen jullie al lezen wat de criteria zijn waar een goed statief aan moet voldoen. Maar een foto zegt dikwijls meer als 100 woorden... Ik heb even 4 verschillende statieven naast elkaar gezet.


1. Een Lumopro  lp604  (onze favoriet)  noot: intussen vervangen door LP605
2. Een Jinbei studio statief
3. Een Manfrotto 1051bac
4. Een HQ budget statief  (14€)


De jinbei is zwaar, 2,2kg, de anderen allemaal ongeveer 1kg.
Kijk zelf naar de foto's... 
De lumopro kan heel lager dan de andere statieven, en is ook handigst op te bergen!Een budget statief is kwalitatief een stuk minder, de buis is van lichter metaal dan al de andere statieven en heeft een gleuf om de stevigheid te waarborgen, echter erg stevig voelt het niet aan... De vergrendel klips kunnen ook makkelijk afbreken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik gebruik 2 soorten statieven, nl. de jinbei 300 en de 250.
Ik veronderstel dat de 300 hier wordt voorgesteld als de grootste. Voor mij is hij inderdaad groot, maar ook heel degelijk voor gebruik met softbox of paraplu. Voor de lagere standen gebruik ik de 250 van Jinbei en is in grootte vergelijkbaar met de Manfrotto. Heel handig in gebruik van een flash zonder grote toebehoren (toch zeker bij buitenopnames). De beide Jinbei's zijn helemaal niet duur en toch degelijk voor strobist gebruik.

d_oracle zei

oh, ja, heel degelijk als statief, en hebben een luchtvering... wat je natuurlijk absoluut niet nodig hebt met kleine flashes... en telkens je je statief inpakt, omdat je naar een andere locatie wilt... opnieuw die lucht er uit duwen... jaja... heb ze lang op strobist shoots meegesleurd... en daarna steeds kleiner en kleiner gaan zoeken... to ik bij de lumopro's uitkwam...

Kris zei

Ik ga voor de lumopro's als statief.
Kan je me een paraplu en houder voor paraplu/flits aanraden?