woensdag 3 december 2014

Pack shots in één-twee-drie
Soms wil je ergen snel een goede foto maken van een object. Het opbject moet vooral scherp en duidelijk zijn. Goed beoordeelbaar. Daar is een witte achtergrond wel erg geschikt voor...
En dat is helemaal niet moeilijk. Je neemt gewoon een softbox als achtergron, laat die op de gewenste kracht meeflitsen. Dat is over 't algmeen 1 stop meer dan je key light, doch als je niet over een lichtmeter beschikt kan je gemakkelijk een aantal testen uitvoeren. Zorg gewoon dat het licht van de achtergrond je voorgrond niet begint te overstralen.

Ik gebruik hier één enkel key light, vermits ik graag nog wat relief zie in m'n objecten. Als je een twee licht er bij zet, zorg er dan voor dat je die als fill light beschouwt, dus niet zo hard als de key light, want anders flits je alles plat en verlies je de dimenties.

voorbeelden van het rechtstreekse onbewerkte resultaat zie je hier:

Dat is al vrij goed! maar je ziet nog wat overgang en vermits ik voor de ondergrond enkele papier vellen overlapt heb, zie je dat ook... In lightroom door met het contrast te spelen en de exposure, kan je dit allemaal wegkrijgen en een egale witte achtergrond crëeren.

zoals hier:


De opstelling is eenvoudig...  een softbox als achtergrond (misschien lukt het ook met een paraplu, dat moet je uitproberen) en een tweede licht, paraplu, softbox of bare flash als key light.


Geen opmerkingen: